Lawine Airbags

Het dragen van een lawine airbag tijdens het off-piste skiën gebeurd steeds vaker. Er zijn al een aantal voorbeelden van mensen die gered konden worden uit een lawine door het dragen van een airbag. Belangrijk bij het aanschaffen van een lawine airbag is het juiste volume van de rugzak en het uitzoeken van een airbag systeem dat bij je past.

Ongeacht welk soort airbag je aanschaft, het systeem neemt een groot gedeelte van je rugzak in beslag. Let er dus op dat je voldoende volume over houdt in je rugzak voor het meenemen van al je andere spullen. Je lawine schep, sonde, water en boterhammen moeten immers ook nog in je rugzak passen. Voor regulier gebruik tijdens off-piste skiën wordt een rugzak met een 20 liter volume geadviseerd. Deze is ruim genoeg voor al je spullen en toch nog compact genoeg om mee te nemen. Ga je ook overnachten buiten de piste? Zorg dan dat je volume groter is!

Op de markt zijn ondertussen een aantal verschillende systemen van airbags verkrijgbaar. Hoofdzakelijk zijn er drie verschillende soorten systemen: Jetforce, luchtdruk en stikstof. Ieder met verschillende voor- en nadelen. Wij hebben ons assortiment zo samen gesteld dat we alles aan kunnen bieden. Het Jetforce systeem is de meest recente innovatie op het gebied van snow safety en is een elektrisch systeem. Het grootste voordeel van dit systeem is dat je er eindeloos mee kunt oefenen en nooit met lege cardrigdes zit. Met luchtdruk hebben we het de airbags van het merk BCA in het assortiment. Deze airbags zijn een stuk lichter dan het Jetforce systeem en de cardridges kunnen we zelf vullen. Ook is de inhoud van de rugzakken een stuk ruimer. Mocht je de airbag trekken, dan moet je cardrigde wel opnieuw gevuld worden. Dit doen wij zelf en kan ook op een heleboel andere plekken. Het stikstofsysteem is nog compacter en lichter dan het luchtsysteem. In de basis werkt dit systeem hetzelfde als de airbags van BCA, maar lege cardrigdes moeten terug naar de leverancies. Benieuwd welke airbag het beste bij jou past? Laat je adviseren in onze winkel!

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)

Een uitgebreide collectie Lawine Airbags verkrijgbaar bij Free Style Sport. Gratis verzending & voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!