Helmen

Of je nu al 30 jaar ski ervaring hebt, of pas net begint, iedereen kan wel eens een foutje maken. En bovendien hoef je zelf niet eens de veroorzaker van een skiongeval te zijn. Wel zo fijn dus, wanneer het dan toch verkeerd gaat, dat je een goede helm draagt.

Belangrijk bij het uitzoeken van een helm is dat de pasvorm juist is en dat je de juiste helm voor jouw manier van skiën of snowboarden selecteert. Er zijn verschillende soorten helmen en er zit verschil in de veiligheid tussen de modellen. Het belangrijkste verschil zit tussen in-mold en hard shell helmen. In-mold helmen zijn erg licht en daardoor erg comfortabel. De binnen- en buitenschaal zijn aan elkaar verlijmd bij dit type helmen. Voor regulier piste gebruik zijn deze helmen sterk genoeg. Hard shell helmen hebben een losse en hardere buitenschaal en zijn hierdoor een stuk sterker dan in-mold helmen, maar wel wat zwaarder. Ga je in het funpark skiën of buiten de piste? Dan is een hard shell helm wel zo verstandig om te dragen. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel helmen met MIPS, wat zich bewezen heeft door een lagere impact op de hersenen bij een val en zijn sommige helmen zelfs met carbon verstevigd om extra sterk te zijn. Benieuwd welke helm het beste bij jou past? Laat je adviseren in onze winkel!

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 94

 • Bakka Bakka
  € 339,95
  1. 55-57
 • Balo Balo
  € 299,95
  1. 52-54
  2. 60-62
  3. 61-64
 • Balo Balo
  € 299,95
  1. 60-62
  2. 61-64

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 94

Een uitgebreide collectie Helmen verkrijgbaar bij Free Style Sport. Gratis verzending & voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!