First Layer

Een uitgebreide collectie Wintersport First Layers verkrijgbaar bij Free Style Sport. Dit is de basis, zonder goede First Layer kan je lichaam slecht warmte vasthouden ook voert een goede first layer vocht af waardoor je het nog kouder krijgt! Gratis verzending & voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!

14 Artikel(en)

14 Artikel(en)

De first layer is het eerste onderdeel van je wintersport outfit. Eigenlijk draag je het thermisch ondergoed onder alle omstandigheden. Je hebt verschil in warmte en ademend vermogen, zodat je onder alle omstandigheden de juiste first layer hebt. Ook tijdens warme dagen is het belangrijk om een first layer te dragen, omdat het vocht dan beter geabsorbeerd wordt en je het minder snel koud krijgt.

Voor koude dagen is Merino wol het beste materiaal. Het is een natuurproduct, wat niet jeukt en niet snel snikt, maar heel erg warm is. Bovendien drijft het snel vocht af. Veel merken maken gebruik van Merino wol, maar het is wel belangrijk erop te letten hoeveel Merino wol er uiteindelijk in het product zit. Dit heeft namelijk een groot effect op de warmte van je thermo ondergoed.