Ski's

In bijna alle ski's zit tegenwoordig rocker. Door de kortere effectieve lengte van de ski draait deze daardoor veel makkelijk. De juiste rocker in combinatie met de juiste breedte en stijfheid van de ski zorgen ervoor dat jij een onvergetelijke dag op de piste beleeft. Een smalle ski reageert direct en zorgt ervoor dat je snelle, korte bochten kunt maken. Bredere ski's zijn vergevingsgezinder en hebben meer drijfvermogen, daardoor zorgen deze voor meer comfort. En hoe stijver de ski is, hoe meer respons je van je ski krijgt. Kom je er niet helemaal zelf aan uit welke ski het best voor jou geschikt is? Laat je dan in onze winkel adviseren door een van onze specialisten.

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 70

 • X-Max X12 -30% X-Max X12
  Normale prijs: € 699,95
  Speciale prijs: € 489,97
  1. 170
 • XDR 80 Ti -30% XDR 80 Ti
  Normale prijs: € 699,95
  Speciale prijs: € 489,97
  1. 162
  2. 176
  3. 183
 • W-Max 12 -30% W-Max 12
  Normale prijs: € 699,95
  Speciale prijs: € 489,97
  1. 150
  2. 160

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 70

Rocker

Bijna alle ski’s hebben tegenwoordig rocker in de nose. De rocker zorgt voor een kortere effectieve lengte van de ski, waardoor de ski veel makkelijker draait. Een bijkomend voordeel van rocker is dat de ski veel beter blijft drijven in poedersneeuw. Vandaar dat veel off-piste ski’s heel veel rocker hebben. Naast rocker in de nose, zijn er ook ski’s verkrijgbaar met rocker in de tail. Deze ski’s zijn in een smalle breedte heel geschikt voor de minder ervaren skiër.

Breedte

Bij de breedte van de ski spreken we in eerste instantie altijd over de breedte van de ski onder de binding. De smalste ski’s (+/- 70mm) reageren het meest direct en zijn uitermate geschikt om te carven. Echter hebben deze ski’s weinig drijfvermogen en zijn daardoor alleen geschikt voor op de piste.

Voor een all-mountain ski wordt over het algemeen een breedte van rond de 80mm gehanteerd. Deze ski’s reageren een stuk minder direct dan de smalste ski’s en zijn daardoor een stuk vergevingsgezinder. In combinatie met voldoende rocker in de neus, draaien deze ski’s nog steeds heel gemakkelijk. Daarnaast heeft deze breedte het voordeel dat de ski’s beter blijven drijven in poedersneeuw.

Bij een breedte vanaf 90mm onder de voet zijn de ski’s geschikt voor buiten de piste. Hoe breder de ski is, hoe meer deze geschikt is voor diepe sneeuw.

Radius

De breedte onder de voet zorgt samen met de breedte in de nose en tail van de ski voor de radius. Ski’s met een korte radius hebben een grote taillering en zijn daardoor uitermate geschikt om korte bochten te maken en actief te carven. Hoe groter de radius is, hoe meer deze geschikt is om grote bochten te maken. Welke radius voor jou het beste geschikt is, hangt dus af wat voor type skiër je bent. Ben je een slalom skiër? Kies dan voor een korte radius. En wanneer je meer van de afdaling houdt, is een lange radius het meest voor je geschikt .

Flex

De flex of stijfheid van de ski bepaalt de respons van de ski. Hoe stijver de ski is, hoe minder snel deze gaat klapperen op hoge snelheid en hoe sneller je van kant kunt wisselen. Echter draaien ski’s met een hoge flex lastig op lage snelheid en vergt dit veel techniek van je.

De stijfheid in ski’s wordt opgebouwd door carbon en titanium toe te voegen. Dit kan zowel om de lengtestijfheid, als de torsiestijfheid van de ski te beïnvloeden. Carbon en titanium zijn kostbare materialen en daardoor zijn stijvere ski’s duurder dan softe ski’s.

Binding

Bij bijna alle piste en all-mountain ski’s wordt er standaard een passende binding meegeleverd vanuit de fabriek. Bij de off-piste ski’s ligt dit anders en kun je vaak kiezen wat voor type binding je op je ski’s gemonteerd wilt hebben. Dat kan een standaard binding met een hoge DIN waarde zijn, maar ook een tourbinding in combinatie met vellen.