Heren Snowboards

Snowboards zijn er in allerlei soorten en maten. In ons assortiment hebben we camber, rocker en hybride boards. De verschillende shapes zorgen voor heel diverse rijeigenschappen. Daarnaast speelt de flex van je snowboard een cruciale rol. We hebben boards in onze collectie voor ieder niveau en voor iedere discipline: of je nou je eerste meters op de piste maakt of aan je zoveelste heli-drop begint... Ben je niet helemaal zeker welk board nu het beste bij jou past? Laat je dan adviseren in de winkel door een van onze specialisten.

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 26

 • Custom X -30% Custom X
  Normale prijs: € 719,95
  Speciale prijs: € 503,97
  1. 154
 • Maverick -40% Maverick
  Normale prijs: € 699,95
  Speciale prijs: € 419,97
  1. 160
 • Custom -30% Custom
  Normale prijs: € 599,95
  Speciale prijs: € 419,97
  1. 158W

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 26

Shape

Waar er voorheen alleen maar snowboards in een camber shape verkrijgbaar waren, zijn er tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden. Om het makkelijk te maken hebben wij ze voor je ingedeeld in drie verschillende shapes: camber, rocker en hybride.

Camber boards, of wel boards met een positieve voorspanning, geven de meeste grip en controle. Echter zijn ze nauwelijks vergevingsgezind en dus niet geschikt voor de beginnende snowboarder. Voor beginners zijn rocker boards het makkelijkst om te leren snowboarden. Deze boards hebben een negatieve voorspanning waardoor er minder druk onder de staalkanten ontstaat. Daardoor zijn rocker boards een heel stuk vergevingsgezinder dan camber boards. Hybride boards zijn een combinatie van camber en rocker. De fabrikanten proberen hier de grip van camber boards en de vergevingsgezindheid van rocker boards te combineren. Uiteindelijk is dit vaak de beste shape voor de gevorderde snowboarder.

Directional of Twin?

Hier boven hebben we uitgelegd dat er boards zijn in drie verschillende soorten shapes, namelijk: camber, rocker en hybride. Deze drie shapes zijn zowel verkrijgbaar in directional als in twin snowboards.

Directional boards hebben in verhouding een langere nose dan tail. Daardoor draaien ze gemakkelijker en hebben ze meer lift in de poeder. Echter hebben ze als nadeel dat ze niet goed switch rijden. Voor de meeste snowboards zijn directional boards het meest geschikt. Naast directional snowboards zijn er dus ook twin snowboards verkrijgbaar. Deze boards zijn symetrisch opgebouwd en hebben dus technisch gezien geen nose of tail. Twin boards zijn daardoor heel geschikt om switch mee te rijden en dus ook om mee te freestyle snowboarden, maar dus minder geschikt om over de piste mee te cruisen.

Flex

Naast shape is ook de stijfheid, ofwel flex, van het snowboard van groot belang voor de rijeigenschappen van het board. Stijvere boards zijn meer responsive, geven meer pop en hebben ook meer grip dan softere snowboards. De stijfheid in een snowboard wordt gecreëerd door het toevoegen van carbon. Door carbon in de lengte toe te voegen neemt een board toe in lengtestijfheid en door diagonaal carbon toe te voegen krijg je een torsiestijf snowboard. Torsiestijve boards hebben beduidend meer grip dan boards die niet verstevigd zijn met carbon.

In principe zijn stijve snowboards beter dan softe boards. Echter straffen stijve snowboards je fouten veel sneller af dan softe snowboards. Het is dus belangrijk dat de stijfheid van jouw snowboard past bij jouw shape én bij jouw niveau.

Boots & Bindingen

Naast je board, spelen je softboots en bindingen natuurlijk ook een cruciale rol voor de rijeigenschappen van je set-up. Je boots en bindingen zijn minstens zo belangrijk als je board en mogen dus niet onderschat worden. Twijfel je? Laat je dan in onze winkel adviseren door een van onze specialisten.