Skischoenen

Skischoenen

Het is ontzettend belangrijk dat je skischoenen goed passen. Verkeerde skischoenen kunnen niet alleen heel pijnlijk zijn, maar ook gevaarlijk zijn omdat je minder controle hebt. Laat je goed adviseren door een van onze specialisten over jouw lengte- en breedtemaat van skischoenen. En welke flex het best geschikt is voor jouw niveau. Bovendien beschikken wij over de juiste apparatuur en kennis om door middel van bootfitting jouw skischoenen op maat te maken.

Pijnlijke voeten tijdens het skiën is een van de meest voorkomende klachten. Het komt heel vaak voor dat een skischoen te groot is. En te grote skischoenen zorgen voor meer problemen dan te kleine skischoenen. Het is belangrijk dat je voeten goed opgemeten worden en dat er gekeken wordt welke schoen bij jouw niveau past. Voor beginnende skiërs mogen de skischoenen namelijk net wat ruimer zitten dan voor gevorderde skiërs, maar niet té ruim.

Breedte

Na dat lengte maat voor je bepaalt is, is het belangrijk om te kijken welke breedtemaat voor jou geschikt is. Dit hangt allereerst af van de breedte van je voet. In het algemeen zijn er drie breedtematen beschikbaar: smal (98 mm), gemiddeld (100 mm) & breed (102 mm). Naast de breedte van je voet, hangt de breedte van je skischoen ook af van je niveau. Een sportievere skiër wenst meer gevoel in zijn ski’s en een directere overbrenging. En heeft daardoor een smallere schoen nodig. Echter zijn smallere skischoenen al snel minder comfortabel en hebben deze schoenen over het algemeen veel maatwerk nodig om lekker te zitten.


Flex

De flex, of stijfheid, van de skischoen bepaalt de overbrenging naar je ski’s. Een sportieve skiër heeft stijvere skischoenen nodig dan een beginner. De meest softe skischoenen in ons assortiment hebben een flex 70 (50 voor dames) en de stijfste hebben een flex van 130 (110 voor dames). Echter zijn stijvere skischoenen minder comfortabel én straffen ze je fouten sneller af. Het is dus belangrijk dat de flex van je skischoen past bij jouw niveau.


Liner

Heel veel skischoenen hebben een thermisch vervormbare liner, ofwel vervormbare binnenschoen. Wij beschikken over de apparatuur en de kennis om deze binnenschoenen naar je voet te vormen. Echter zit er veel prijs- en kwaliteitsverschil in de thermische vervormbaarheid van skischoen. Het zijn voornamelijk de schoenen met een hogere flex die over een beter vervormbare binnenschoen beschikken. Naast de reguliere Custom Fit binnenschoenen hebben wij ook de liners van Intuition en ZipFit in ons assortiment. Deze zijn veel beter vervormbaar dan de meeste Custom Fit binnenschoenen en kunnen een goede oplossing zijn voor voetklachten tijdens het skiën.


Inlegzolen

Pijn aan je voeten tijdens het skiën hoeft niet altijd aan de schoen te liggen, maar kan ook door je voeten komen. In veel gevallen kunnen deze klachten opgelost worden door het gebruik van inlegzolen. In ons assortiment hebben we een aantal standaard zolen en meten we ook custom inlegzolen aan.


Bootfitting

Naast de apparatuur en kennis voor het thermisch vervormen van binnenschoenen, kunnen wij ook de buitenschaal van skischoenen aanpassen. Het is mogelijk om de schaal op sommige punten te verbreden of uit te frezen. Deze bootfitting mogelijkheden moeten altijd besproken worden met een van onze specialisten.


Advies

Wij adviseren je graag bij de aankoop van je nieuwe set skischoenen. Onze gehele collectie is te bezichtigen in onze winkel in Roosendaal. Je kunt altijd in onze winkel terecht voor een advies van onze specialisten. Daarnaast is het mogelijk om op werkdagen een afspraak in te plannen. Plan hier je bootfitting afspraak.

 

Merken

Head, K2, Nordica, Lange, Rossignol, Salomon

Lees meer Lees minder