Merken

Geslacht

Maat

Type

New / Sale

Prijs instellen

Max
Burton FT Mystery Landlord
FT Mystery Landlord
Burton FT Mystery Landlord
€1.499,95
Burton Custom X
Custom X
Burton Custom X
€699,95
Burton FT Story Board
FT Story Board
Burton FT Story Board
€599,95
Burton FT Hometown Hero
FT Hometown Hero
Burton FT Hometown Hero
€599,95
Burton Custom Flying V
Custom Flying V
Burton Custom Flying V
€599,95
Burton Custom
Custom
Burton Custom
€599,95
Burton Free Thinker
Free Thinker
Burton Free Thinker
€579,95
Burton Feelgood
Feelgood
Burton Feelgood
€549,95
Burton Feelgood Flying V
Feelgood Flying V
Burton Feelgood Flying V
€549,95
Burton Flight Attendant
Flight Attendant
Burton Flight Attendant
€549,95
Burton FT One Hitter
FT One Hitter
Burton FT One Hitter
€499,95
Burton X-Base
X-Base
Burton X-Base - Black Matte
€499,95
Burton Gore Swash
Gore Swash
Burton Men's [AK] Gore Swash Jacket – Almond Milk / Tender Shoots / Aqua Gray
€469,95
Burton Gore Swash
Gore Swash
Burton Men's [AK] Gore Swash Jacket – True Black
€469,95
Burton Ion Step On
Ion Step On
Burton Ion Step On – Black
€459,95
Burton Process Flying V
Process Flying V
Burton Process Flying V
€459,95
Burton Process
Process
Burton Process
€459,95
Burton Yeasayer Flying V
Yeasayer Flying V
Burton Yeasayer Flying V
€449,95
Burton Rewind
Rewind
Burton Rewind
€449,95
Burton Genesis X
Genesis X
Burton Genesis X - Black Matte
€449,95
Burton Ion Boa
Ion Boa
Burton Ion Boa – Black / Red
€439,95
Burton Photon Step On
Photon Step On
Burton Photon Step On – Black
€409,95
Sale
Burton Free Thinker
Free Thinker
Burton Free Thinker
€579,95 €405,97
Burton Kilroy Twin
Kilroy Twin
Burton Kilroy Twin
€399,95
1
2
3
4
5
10
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Burton

Burton Snowboards: Innovatie, stijl en performance sinds 1977


Elke snowboarder kent Burton. Hun snowboard hardware behoort tot de hoogste kwaliteit, cutting edge gear dat op dit moment op de snowboard markt te krijgen is. Opgericht in 1977door Jake Burton Carpenter, vol met geschiedenis en één van de oudste snowboard producenten van dit moment. Naast het produceren van één van de grootste snowboard collecties maakt het langlopende bedrijf ook bindingensoftboots, wintersportkleding en vrijetijdskleding. De mensen van Burton vinden vooruitgang vooral belangrijk en sponsoren dan ook een team wereldklasse snowboarders die de grenzen van de sport steeds blijven verleggen. Hun snowboard video’s laten zien wat je kunt bereiken als je een Burton snowboard rijdt.

Serieus indrukwekkende snowboard technologie

Burton produceert snowboards voor dames, heren, beginners en pros, jongens en meisjes. Of je nu houdt van freeriden, freestyle of hardcore rail actie, Burton heeft een hele reeks snowboards propvol met serieus indrukwekkende technologie die erop wachten door jou te worden ontdekt.

Alle Burton boards zijn uitgerust met hun beroemde Channel-Systeem in plaats van de normale binding mounts van een standaard snowboard. “The Channel” is, zoals je kunt verwachten, een smal kanaal waarin je je bindingen vastschroeft, waarmee je gecombineerd met het EST™ Systeem zo goed als oneindig je stance kunt instellen. Burton snowboards worden machinaal geproduceerd en houden hierdoor van winter tot winter hun shape en pop, waardoor ze je een “Infinite Ride” garanderen. Burton’s meest recente innovatie is bekend onder de naam “Nug Reduction” en laat je je board 8-10 cm korter rijden dan dat je normaal zou doen zonder dat het de board performance beïnvloedt. Dit vermindert niet alleen swing weight, maar maakt runs tussen de bomen door ook stukken leuker!

Board shapes voor elk terrein


Afhankelijk van wat je wil doen met je board kun je kiezen uit een aantal verschillende shapes:

  • Traditionele, positieve camber boards zijn meer precies in de bochten en bieden zeer veel pop en uitstekende krachtoverbrenging van de rijder naar het board.
  • Daarentegen hebben rocker boards een negative camber (de rocker) en zijn speelser en vergevingsgezinder. De V-Rocker belooft betere poeder float en minder edge catching. Als je op zoek bent naar een combinatie dan raadt Blue Tomato een board aan met S-Rocker. Camber tussen de voeten biedt meer controle, terwijl rocker van de nose tot je voorste voet een meer drijvende, surf-achtige rit in de poeder garandeert.
  • Flat boards zijn een goed alternatief voor rocker en camber boards. Ze zijn vlak tussen de bindingen waardoor je een continue edge controle hebt en daarmee een betere balans. Ze beloven een gebalanceerde rit en minder edge catches.
  • De Flying V™ is een hybride rocker/camber board profiel. Een continue rocker wordt gecombineerd met camber zones onder de voet voor meer pop en betere edge controle.
  • Burton’s splitboard lijn is perfect voor elke fan van outdoor en backcountry tours. Super lichtgewicht en met een nieuwe split channel garanderen deze splitboards de perfecte rit.

Burton’s productieproces is zo groen mogelijk en het bedrijf verbindt zich aan een aantal sociale en duurzame projecten.

Wil je een board van hoge kwaliteit die lang mee gaat? Word vandaag nog onderdeel van de Burton familie - check de selectie van de beste boards bij Free Style Sport. Maak je al deel uit van het team? 
Lees meer Lees minder