Merken

Toon alle Less

Geslacht

Maat

New / Sale

Prijs instellen

Max
Stöckli Laser SC
Laser SC
Stöckli Laser SC – SRT Speed D20
€1.249,95
Stöckli Laser SL
Laser SL
Stöckli Laser SL – SRT Speed D20
€1.249,95
Stöckli Laser GS
Laser GS
Stöckli Laser GS – SRT Speed D20
€1.249,95
Atomic Redster S9
Redster S9
Atomic Redster S9 incl. X 12 TL Binding
€899,95
Salomon S/Max Blast
S/Max Blast
Salomon S/Max Blast
€899,95
K2 iKonic 84Ti
iKonic 84Ti
K2 iKonic 84Ti
€849,95
Nordica Dobermann Spitfire 80 RB
Dobermann Spitfire 80 RB
Nordica Dobermann Spitfire 80 RB – Black / Red
€829,95
Salomon S/Max W Blast
S/Max W Blast
Salomon S/Max W Blast
€799,95
Rossignol Hero Elite ST Ti
Hero Elite ST Ti
Rossignol Hero Elite Short Turn Ti
€799,95
Salomon S/Force 11
S/Force 11
Salomon S/Force 11
€749,95
K2 iKonic 80Ti
iKonic 80Ti
K2 iKonic 80Ti
€749,95
K2 Super Charger
Super Charger
K2 Super Charger
€749,95
Nordica Sentra S6
Sentra S6
Nordica Sentra S6 – Black / Bronze
€729,95
Nordica Dobermann Spitfire Pro
Dobermann Spitfire Pro
Nordica Dobermann Spitfire Pro – Red / Black
€729,95
Atomic Redster S7
Redster S7
Atomic Redster S7 incl. FT 12 Binding
€699,95
Salomon S/Max 10
S/Max 10
Salomon S/Max 10
€699,95
Rossignol Hero Elite MT Ti
Hero Elite MT Ti
Rossignol Hero Elite Multi Turn Ti
€699,95
K2 Turbo Charger
Turbo Charger
K2 Turbo Charger
€699,95
Atomic Cloud 12
Cloud 12
Atomic Cloud 12 + X 12 TL
€649,95
Rossignol React R8 Ti
React R8 Ti
Rossignol React R8 Ti
€649,95
Salomon QST 106
QST 106
Salomon QST 106
€649,95
Rossignol Nova 10 Ti
Nova 10 Ti
Rossignol Nova 10 Ti
€649,95
K2 Anthem 72Ti
Anthem 72Ti
K2 Anthem 72Ti
€649,95
Nordica Sentra S5
Sentra S5
Nordica Sentra S5 – Black / Green
€629,95
1
2
3
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Ski’s

Ski's

In ons assortiment hebben we voor iedere skiër een passende ski. Of je nu hele dagen korte slalom bochten maakt, alleen maar off piste aan het skiën bent, of juist op je gemak over de pistes carved.

Het is belangrijk dat je een ski kiest die past bij jouw niveau en ook onder alle omstandigheden voor jouw gebruik prima skiet. Wij adviseren je graag bij de aanschaf van je nieuwe ski's. Onze gehele collectie ski's staat in onze webshop en natuurlijk ook in onze winkel in Roosendaal. Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend advies.

Breedte

Het selecteren van de juiste ski begint bij de breedte van de ski. Bij de breedte van de ski spreken we in eerste instantie over de breedte van de ski onder de voet. De smallere ski's reageren het meest direct en zijn daarom heel geschikt om te carven. Echter hebben deze ski's weinig drijfvermogen en zijn ze dus niet altijd geschikt voor diverse omstandigheden.

All-mountain ski's zijn breder dan bovengenoemde ski's en zijn daarom beter geschikt onder diverse omstandigheden. Ze hebben meer drijfvermogen, waardoor het skiën vooral makkelijker wordt. Deze ski's zijn nog steeds prima geschikt om te carven, maar reageren iets minder direct waardoor ze ook minder snel afstraffen.

De breedste ski's in ons assortiment zijn off piste ski's en hoofdzakelijk bedoeld om buiten de piste te skiën. Deze ski's hebben ontzettend veel drijfvermogen in combinatie met rocker waardoor deze ski's ontzettend goed presteren in diepe sneeuw.

Rocker

Bijna alle ski’s hebben tegenwoordig rocker in de nose. De rocker zorgt voor een kortere effectieve lengte van de ski, waardoor de ski veel makkelijker draait. Een bijkomend voordeel van rocker is dat de ski veel beter blijft drijven in poedersneeuw. Vandaar dat veel off-piste ski’s heel veel rocker hebben. Naast rocker in de nose, zijn er ook ski’s verkrijgbaar met rocker in de tail. Deze ski’s zijn in een smalle breedte heel geschikt voor de minder ervaren skiër.

Radius

De breedte onder de voet zorgt samen met de breedte in de nose en tail van de ski voor de radius. Ski’s met een korte radius hebben zijn meer getailleerd en zijn daardoor uitermate geschikt om korte bochten te maken en actief te carven. Hoe groter de radius is, hoe meer deze geschikt is om grote bochten te maken. Welke radius voor jou het beste geschikt is, hangt dus af wat voor type skiër je bent. Ben je een slalom skiër? Kies dan voor een korte radius. En wanneer je meer van de afdaling houdt, is een lange radius het meest voor je geschikt.

Flex

De flex of stijfheid van de ski bepaalt de respons van de ski. Hoe stijver de ski is, hoe minder snel deze gaat klapperen op hoge snelheid en hoe sneller je van kant kunt wisselen. Echter draaien ski’s met een hoge flex lastig op lage snelheid en vergt dit veel techniek van je.

De stijfheid in ski’s wordt opgebouwd door carbon en titanium toe te voegen. Dit kan zowel om de lengtestijfheid, als de torsiestijfheid van de ski te beïnvloeden. Carbon en titanium zijn kostbare materialen en daardoor zijn stijvere ski’s duurder dan softe ski’s.

Binding

Bij bijna alle piste en all-mountain ski’s wordt er standaard een passende binding meegeleverd vanuit de fabriek. Bij de off-piste ski’s ligt dit anders en kun je vaak kiezen wat voor type binding je op je ski’s gemonteerd wilt hebben. Dat kan een standaard binding met een hoge DIN waarde zijn, maar ook een tourbinding in combinatie met vellen.

Advies

Wij adviseren je graag bij de aankoop van je nieuwe set ski's. Onze gehele collectie is te bezichtigen in onze winkel in Roosendaal. Je bent altijd welkom om de collectie op je gemak te bezichtigen en voor een vrijblijvend advies of een kopje verse koffie.

 

Merken

Atomic, K2, Nordica, Rossignol, Salomon, Stöckli.

Lees meer Lees minder