Merken

Toon alle Less

Geslacht

Maat

New / Sale

Prijs instellen

Max
Burton X-Base
X-Base
Burton X-Base - Black Matte
€499,95
Burton Genesis X
Genesis X
Burton Genesis X Est – Black Matte
€449,95
Burton Genesis X
Genesis X
Burton Genesis X - Black Matte
€449,95
Ride El Hefe
El Hefe
Ride El Hefe – Black
€429,95
Union Ultra
Ultra
Union Ultra – Black
€399,95
Burton Genesis
Genesis
Burton Genesis – Black / Frost
€389,95
Burton Genesis
Genesis
Burton Genesis – Matty Black
€389,95
Rome Katana
Katana
Rome Katana – Grey Grain
€379,95
SP sLab
sLab
SP sLab Multientry – Black
€349,95
Rome Targa
Targa
Rome Targa – Whiteroom
€349,95
Burton Malavita
Malavita
Burton Malavita – Frost
€329,95
Burton Malavita
Malavita
Burton Malavita – Brackish
€329,95
Union Falcor
Falcor
Union Falcor – Black
€329,95
Burton Escapade
Escapade
Burton Escapade - Fade to Black
€319,95
Sale
Ride El Hefe
El Hefe
Ride El Hefe - Black
€429,95 €300,97
Ride Capo
Capo
Ride Capo – Black
€299,95
Burton Cartel Est
Cartel Est
Burton Cartel Est – Black
€289,95
Burton Cartel
Cartel
Burton Cartel – Black / White
€289,95
Burton Cartel
Cartel
Burton Cartel – Black
€289,95
Sale
Union Ultra
Ultra
Union Ultra - Black
€399,95 €279,97
Burton Lexa
Lexa
Burton Lexa – Electric Coral
€279,95
Burton Lexa
Lexa
Burton Lexa – Brackish
€279,95
Burton Lexa EST
Lexa EST
Burton Lexa EST - Blackish
€279,95
Rome Vice
Vice
Rome Vice – Black
€269,95
1
2
3
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Bindingen

Snowboard Bindingen

De juiste binding zorgt voor de perfecte overbrenging van je softboots naar je snowboard. Het is dus belangrijk dat je binding de juiste flex heeft en goed past bij je softboots. In onze collectie hebben we een uitgebreid assortiment aan strap-bindingen en daarnaast ook een aantal Easy Entry bindingen. Bovendien zijn we exclusief dealer van de nieuwe Burton Step On bindingen!


Flex

Een van de belangrijkste factoren bij de aanschaf van een nieuwe set bindingen, is de juiste flex. Wanneer je stijve boots en een stijf board hebt uitgekozen, wil je natuurlijk dat je de perfecte overbrenging hebt. In dat geval heb je dus ook stijve bindingen nodig. De flex van je binding moet bij je board en bindingen passen. Zijn ze te soft? Dan mis je controle. En wanneer ze te stijf zijn gaat je comfort naar beneden. Softe bindingen rijden namelijk net wat comfortabeler dan hele stijve. De flex van je binding wordt bepaald door een combinatie van het materiaal, de stijfheid van de highback en de base.


Highback

De highback van je binding zorgt ervoor dat je controle hebt wanneer je een backside bocht maakt. Met een stijve highback kun je immers perfecte carve bochten maken! Highbacks worden gemaakt van plastic, composite en carbon. Vanzelfsprekend hebben de highbacks van carbon een hogere flex, maar zijn ze ook en stuk duurder. Zorg er altijd voor dat je highback goed staat afgesteld en goed aansluit aan je softboots.


Base

Naast de flex van de highback, speelt ook de flex van de base een rol bij de stijfheid van een binding. Ook bases zijn verkrijgbaar in kunststof en carbon varianten. Een aantal bindingen hebben een verstelbare base. Daardoor zijn ze veel gemakkelijker af te stellen op je softboots en is de overbrenging naar je board het meest efficiënt. Een verstelbare base kan in sommige gevallen dus echt een must have zijn.

Voor de boards van Burton met de Channel zijn speciale EST bindingen van Burton verkrijgbaar. Deze hebben meer demping in de baseplate en meer afstelmogelijkheden. Een goede optie wanneer je over een board met een Channel beschikt. Let wel goed op, want deze EST bindingen passen niet op andere boards. Bovendien zijn er voor bijna alle reguliere bindingen combi-discs verkrijgbaar zodat deze op zowel reguliere boards met inserts, als op boards met een Channel passen.


Straps en Buckels

De straps van je bindingen zorgen ervoor dat je stevig vast zit in je binding. Daarnaast moeten ze comfortabel zijn en de druk goed verdelen. Er zit veel verschil in de kwaliteit van straps, dus let er goed op welke je aanschaft. En bovendien zijn goede buckels geen overbodige luxe, als het vriest wil je immers dat ze ook weer makkelijk los gaan!


Easy Entry en Step On

Verreweg de meeste bindingen werken met straps. Echter zijn er naast strap-bindingen ook een aantal modellen met een eenvoudige instap verkrijgbaar. In onze collectie vind je Easy Entry bindingen van SP. En daarnaast zijn we exclusief dealer van het nieuwe Burton Step On systeem. Met dit systeem klik je heel eenvoudig je schoen vast in je binding. Dit systeem is verreweg het meest gebruiksvriendelijk van alle Easy Entry bindingen.

 

Merken

Burton, K2, Ride, RomeSP, Union

Lees meer Lees minder