LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

    Blog: Handschoenen

    Blog: Handschoenen
    Blog

    Hestra ski handschoenen: altijd warme handen

    Zoek je ski handschoenen of wanten voor je volgende wintersportvakantie? Kom dan shoppen bij Free Style Sport. In onze winkel én online shop vind je alle wintersport musthaves, waaronder handschoenen en wanten van Hestra. Handschoenen zijn onmisbaar op de piste, want niemand zit te wachten op koude vingers. Met handschoenen of wanten van Hestra hoef je hier nooit meer bang voor te zijn.

    Kan ik het beste handschoenen of wanten kopen?

    We verkopen handschoenen en wanten voor heren, dames en kinderen. Maar wat is de beste optie? Als je snel koude vingers hebt, kun je het beste kiezen voor wanten. Wanten zijn namelijk warmer dan handschoenen, omdat je vingers elkaar warm kunnen houden. Ook trek je wanten wat makkelijker en sneller aan. Heb je het echter snel warm of ga je de piste op met warmer weer, dan zijn wanten misschien te warm. Ook zijn handschoenen soms iets praktischer. Het is makkelijker om bijvoorbeeld je rits open en dicht te doen met handschoenen, omdat je meer bewegingsvrijheid hebt.

    Hestra Army Leather Heli Ski

    Leren wintersport handschoenen

    Leren ski handschoenen zijn enorm populair onder wintersporters. Dit komt doordat leren handschoenen beter kunnen ademen en langer meegaan dan kunststof exemplaren. Kunststof handschoenen zijn daarentegen iets goedkoper. Een aantal van onze kunststof handschoenen heeft een verstevigde palm, zodat ze minder snel stuk gaan. Niet alleen het materiaal maar ook de voering van je handschoenen of wanten kan verschil maken. De voering bepaalt namelijk de warmte. Heb je snel koude handen, dan is een Primaloft voering de beste optie. Dit is een synthetische wol die, zelfs als het nat wordt, veel warmte afgeeft.

    Kies je voor leren handschoenen en wanten, dan moet je ze goed onderhouden door ze op tijd in te vetten en niet op de verwarming te leggen. Dit invetten kun je doen met Hestra Leather Balm. Deze speciale bijenwas zorgt ervoor dat het leer mooi blijft en niet uitdroogt. De was beschermt tegen vuil en water. Je gebruikt de balsem door het leer een beetje vochtig te maken en de was aan te brengen met je vingers. Laat het vervolgens goed intrekken.

    Hestra Wakayama

    Waterdichte ski handschoenen

    De meeste van onze ski handschoenen en wanten zijn meer dan voldoende waterdicht. Ben je echter op zoek naar handschoenen die 100% waterdicht zijn, dan is een Gore Tex of CZone (de variant van Hestra op Gore Tex) membraan een goede optie voor jou. Let op: het is fijn als je handschoenen helemaal waterdicht zijn, maar deze ademen wel net iets minder goed. Hierdoor kan het erg gaan zweten op warmere dagen.

    Door de verschillende soorten handschoenen en wanten in onze collectie hebben we handschoenen voor warme, zonnige dagen en voor koude en natte dagen op de piste. Bedenk dus goed wat voor jou het beste is om aan te schaffen (of neem het gewoon allebei!).

    Handschoenen met lange schacht

    Naast handschoenen met een korte schacht (under glove), verkopen we ook exemplaren met een lange schacht (over glove). Dit is vooral handig wanneer je geen sneeuwvangers in de mouwen van je ski jas hebt. Handschoenen of wanten met een lange schacht draag je over je mouw, zodat er geen sneeuw in je jas en handschoenen komt.

    Bescherm je polsen

    Zeker als je gaat snowboarden, is het een must om je polsen te beschermen. Daarom draag je vaak polsbeschermers. Dit is alleen niet altijd even handig in combinatie met je handschoenen of wanten. Daarom verkopen we van andere merken handschoenen met polsbescherming, namelijk de Dakine Wristguard Glove (ook voor kinderen!) en de Burton Support Glove. Burton heeft voor kinderen wanten met polsbescherming.

    Burton Support Glove

    Wanneer zitten handschoenen goed?

    Het is heel belangrijk dat je de juiste maat handschoenen koopt. Van te kleine handschoenen krijg je sneller koude vingers en te grote handschoenen verlies je snel. Maar hoe weet je of ze goed passen? Tussen je langste vinger en de handschoen/want moet ongeveer een half vingerkootje zitten. Bij het strekken van je vingers mogen je vingertoppen de voering net niet raken. Ook moet de handschoen iets over je pols vallen. Is dit het geval? Dan weet je dat het goed past.

    Hoe was ik ski handschoenen?

    Om je handschoenen of wanten zo lang mogelijk mooi te houden, moet je ze goed onderhouden. Probeer je ski handschoenen of wanten daarom niet te vaak te wassen. Dit is niet goed voor ze. Wil je ze toch wassen, gebruik dan voor een optimaal resultaat Nikwax Tech Wash. Dit behoudt de kwaliteit van je handschoenen. Je kunt dit wasmiddel ook gebruiken voor je skikleding. Wil je je handschoenen waterdicht houden? Dan kun je het bijbehorende impregneermiddel (TX.Direct) gebruiken. Let op: laat je handschoenen of wanten nooit drogen bij of op de verwarming en gebruik altijd het handwasprogramma.

    Handschoenen kopen bij Free Style Sport

    We verkopen niet alleen van Hestra, maar ook van andere mooie merken handschoenen. Denk aan merken als Burton, Goldbergh, Picture Organic Clothing, Oakley, Leki, Dakine en nog veel meer. Toch blijven de handschoenen van Hestra bij ons de beste verkochte handschoenen, door onder andere de hoge kwaliteit. Twijfel je nog na het lezen van deze blog? Dan ben je altijd welkom in onze winkel voor een uitgebreid advies!Hestra

    Recente producten

    Het laatste nieuws en handige tips voor jouw wintersport

    • Blog: Heren Golfkleding van Kjus: Ontdek de perfecte stijl voor op de Green.
      04 / Apr / 2024

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: Heren Golfkleding van Kjus: Ontdek de perfecte stijl voor op de Green.

    • Blog: Wat neem je mee op wintersport
      01 / Feb / 2024

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: Wat neem je mee op wintersport

    • Blog: De 10 beste heren winter(sport)jassen
      22 / Nov / 2023

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: De 10 beste heren winter(sport)jassen

    • Blog: Kledingtips
      22 / Sep / 2023

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: Kledingtips

    • Blog: Kids Ski Plan
      16 / Sep / 2023

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: Kids Ski Plan

    • Blog: Zonnebrillen van Oakley in de sale!
      14 / Aug / 2021

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: Zonnebrillen van Oakley in de sale!

    • Blog: 10 beste heren jassen
      02 / Dec / 2020

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: 10 beste heren jassen

    • Blog: De leukste wintersport cadeaus
      23 / Nov / 2020

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: De leukste wintersport cadeaus

    • Blog: 10 beste dames jassen
      19 / Nov / 2020

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: 10 beste dames jassen

    • Blog: 25 jaar Free Style Sport
      30 / Oct / 2020

      LisaBoere. - 13 / Nov / 2019

      Blog: 25 jaar Free Style Sport

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Free Style Sport 9.2 / 10 - 200+ Reviews @ Feedback Company
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »