Snowboards, Softboots & Bindingen

Of je nu keihard over de pistes knalt, de hele dag in het funpark backflips maakt, of altijd buiten de piste te vinden bent, wij hebben voor iedereen de juiste snowboard set. Het is belangrijk dat je board, boots en bindingen goed bij elkaar passen om jou een super dag in de sneeuw te bezorgen. Ben je niet helemaal zeker wat het meest geschikt voor jou is? Laat je dan in de winkel adviseren door een van onze specialisten.

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 137

 • Custom -30% Custom
  Normale prijs: € 599,95
  Speciale prijs: € 419,97
  1. 158W
 • Feelgood -30% Feelgood
  Normale prijs: € 599,95
  Speciale prijs: € 419,97
  1. 152
 • Free Thinker -30% Free Thinker
  Normale prijs: € 599,95
  Speciale prijs: € 419,97
  1. 158
  2. 154
 • Berzerker -30% Berzerker
  Normale prijs: € 529,95
  Speciale prijs: € 370,97
  1. 159
  2. 160W
  3. 162
 • Machete GT -40% Machete GT
  Normale prijs: € 599,95
  Speciale prijs: € 359,97
  1. 154
 • Lip-Stick -30% Lip-Stick
  Normale prijs: € 499,95
  Speciale prijs: € 349,97
  1. 149

Onderdelen 1 tot 15 van totaal 137

Snowboard

In onze collectie vind je camber, rocker en hybride snowboards. De shape bepaalt voor een groot gedeelte de rijeigenschappen van het snowboard. Zoek je veel grip? Dan is een camber board waarschijnlijk voor jou het meest geschikt. Rocker boards zijn veel vergevingsgezinder dan camber boards en daardoor meer geschikt voor beginners of voor het funpark. Zoek je iets er tussen in? Dan is een hybride board vaak de uitkomst. Hier worden de eigenschappen van camber en rocker gecombineerd om een zo’n allround mogelijk board te maken.

Naast de camber, rocker of hybride shape, zit er ook een groot verschil in directional en twin snowboards. Waar twin boards heel goed switch snowboarden, hebben ze heel weinig lift in de poeder. Directional boards rijden een stuk comfortabeler op en buiten de piste, maar zijn weer moeilijk switch te snowboarden. En uiteindelijk bepaalt de flex van het snowboard hoeveel respons je krijgt bij het carven. Hoe stijver het board is, hoe directer het reageert.

Bindingen

Je bindingen zorgen voor de overbrenging van je softboots naar je board en spelen dus een cruciale rol. Je straps moeten comfortabel zitten en zorgen dat je goed vast zit. De flex van je binding moet bij je board en bindingen passen. Als je bindingen softer zijn, dan reageert je board minder direct en snowboard het comfortabeler. Stijve bindingen straffen je fouten sneller af, maar je hebt er wel ontzettend veel controle mee.

In het assortiment vind je heel veel bindingen met straps, maar ook een aantal easy entry bindingen. Het nieuwste systeem is het Step On systeem van Burton. Het werkt super snel en eenvoudig én je hebt er heel veel controle mee.

Softboots

Voor je softboots geldt hetzelfde als voor je bindingen. Hoe hoger de flex, des te directer de overbrenging naar je boards. Echter zijn stijvere boots vaak minder comfortabel dan softere boots. Het is dus belangrijk dat je een softboot kiest die past bij jouw niveau.

In het assortiment vind je boots met veters, speedlaces en boa’s. Tegenwoordig vind je steeds meer boa’s omdat je jouw boots met dit systeem perfect af kunt stellen. Welk systeem je kiest blijft persoonlijk, zolang je er maar voor zorgt dat je voldoende steun uit je boots haalt.